Άλγη

Πλούσια πηγή πρωτεΐνης φυτικής προέλευσης και σε σημαντικές βιταμίνες όπως A, B12, K, αλλά και σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο και αντιοξειδωτικά.

Ανορεξία Σκύλου

Ανορεξία σκύλου

Τι να κάνεις όταν ο σκύλος σου δεν τρώει!

Η ανορεξία είναι η έλλειψη όρεξης και η έλλειψη διάθεσης για εκούσια πρόσληψη τροφής. Οι  λόγοι που  μπορούν να προκαλέσουν ανορεξία στους σκύλους  είναι η ύπαρξη κάποιας υποκείμενης ή υποβόσκουσας  ασθένειας.  Συνήθως  μετά  την   θεραπεία των ασθενειών  η όρεξη επανέρχεται. Υπάρχει περίπτωση κατά τη διάρκεια της θεραπείας της υποκείμενης ή υποβόσκουσας ασθένειας  και μέχρι να επιστρέψει η όρεξη του σκύλου να χρειαστεί κάποια  θρεπτική βοήθεια.

Πώς μπορώ να δελεάσω το σκύλο μου να φάει;

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να δοκιμάσετε προκειμένου να κάνετε τον σκύλο σας να φάει:

 • Να ζεστάνετε το φαγητό πριν το  προσφέρετε στο κατοικίδιο. Μπορείτε να δοκιμάσετε να ζεστάνετε λίγο το φαγητό στο φούρνο μικροκυμάτων, φέρνοντας το σε  θερμοκρασία σώματος.
 • Να προσθέσετε λίγο νερό στο γεύμα του, ειδικά αν είναι ξηρά τροφή.
 • Να ταΐζετε  μικρές μερίδες τροφής και εάν μετά από 15 λεπτά ο σκύλος δεν δείξει ενδιαφέρον για το φαγητό του να το απομακρύνετε και να το προσφέρετε ξανά μετά από 2-3 ώρες.
 • Να το ταΐσετε με την παρουσία άλλων σκύλων.
 • Να προσφέρετε το φαγητό σε ένα πιάτο.
 • Να προσφέρετε το φαγητό την ίδια ώρα που τρώτε  και εσείς .
 • Να προσθέσετε στην τυποποιημένη τροφή του σκύλου σας κάποιο είδος που του αρέσει, όπως βραστό στήθος κοτόπουλου. Προσοχή η επιπρόσθετη τροφή  της αρεσκείας του σκύλου σας να μην ξεπερνά το 10% της  καθημερινής πρόσληψης θερμίδων, γιατί εάν συμβεί αυτό χαλάει η ισορροπία της διατροφικής αξίας της τυποποιημένης (εμπορικής) τροφής που τρώει ο σκύλος σας.

Επειδή το κατοικίδιο σας μπορεί να πάσχει από υποβόσκουσα ασθένεια ( από μια ασθένεια η οποία δεν έχει ακόμη εκδηλωθεί) είναι καλό να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας,  ο οποίος θα σας συμβουλεύσει αν χρειάζεται ο σκύλος σας να διατραφεί με  ειδική τροφή ή να αποφύγει κάποιες τροφές.

Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο ώστε να σας προτείνει έναν ισορροπημένο διαιτολόγιο  που θα συμπεριλαμβάνει τροφέςπου αρέσουν στον σκύλο σας και καλύπτουν τις απαιτούμενες θερμίδες.

Αποφύγετε να πιέσετε τον σκύλο σας να φάει. Αν αρνείται να φάει μην του δίνετε φαγητό με το «ζόρι» είτε με το χέρι σας είτε με σύριγγα γιατί υπάρχει κίνδυνος πνιγμού και αποστροφής προς την τροφή.

Τρώει ο σκύλος μου αρκετά;

Ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι το κατοικίδιο σας λαμβάνει καθημερινά τη σωστή ποσότητα θερμίδων είναι να μετράτε τακτικά το βάρος του, π.χ κάθε 7 μέρες. Αυτό πρέπει να γίνεται στην ίδια ζυγαριά, τον ίδιο χρόνο της ημέρας, και καλύτερα μετά τη βόλτα, ώστε να έχετε διασφαλίσει ότι η ουροδόχος κύστη του είναι άδεια. Ένας ακόμη τρόπος για να εκτιμήσετε αν το κατοικίδιο σας διατρέφεται σωστά λαμβάνοντας τις απαιτούμενες καθημερινές θερμίδες είναι να εκτιμήσετε την σωματική και μυϊκή κατάσταση, κάτι το οποίο μπορεί να γίνει κατεβάζοντας τα παρακάτω λινκ:

 1.  
 2.  

Πότε πρέπει να επικοινωνήσω με τον κτηνίατρο;

Εάν ο σκύλος σας δεν τρέφεται σωστά για τουλάχιστον 3 μέρες, είναι σκόπιμο να επικοινωνήσετε με τον κτηνίατρό σας. Ο κτηνίατρος το πρώτο που θα θελήσει να μάθει είναι πόσες ημέρες το κατοικίδιο σας έχει σταματήσει τη λήψη τροφής, διότι ο χρόνος παίζει σημαντικό ρόλο σε συνάρτησημε την ηλικία και τη σωματική κατάσταση του ζώου. Σας προτείνουμε να ρωτάτε τον κτηνίατρο τι πρέπει να ελέγχετε σε περίπτωση ανορεξίας του σκύλου ώστε να συγκεντρώνετε τις δέουσες πληροφορίες και να τον ενημερώνετε.

Πώς ο κτηνίατρος θα θεραπεύσει την ανορεξία;

Αν η ανορεξία του σκύλου σας δεν είναι τυχαία και διαγνωστεί ότι οφείλεται σε κάποια ασθένεια, η θεραπεία της υποκείμενης ασθένειας θα επαναφέρει την όρεξή του. Όμως, σε μερικές περιπτώσεις η θεραπεία ή η επιστροφήτης όρεξης του κατοικίδιου μπορεί να πάρει χρόνοκαι για αυτό ίσως χρειαστούν επιπρόσθετα μέτρα. Ο κτηνίατρος εκτιμώντας την κατάσταση του κατοικίδιου, πιθανόν να σας προτείνει την χρήση ενέσιμων ή από το στόμα τονωτικών όρεξης ή την τοποθέτηση οισοφαγικού καθετήρα (σωλήνα τροφής). Ο κτηνίατρος μπορεί να συζητήσει μαζί σας τις καλύτερες επιλογές για σας και το κατοικίδιο σας βασιζόμενος στην υποκείμενη ασθένειά του.

Β-γλυκάνες

Β-γλυκάνες (φυτικές ίνες): τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα, βελτιώνουν την ευαισθησία απέναντι στην ινσουλίνη και μειώνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Βρώμη

Αρχαίος σπόρος που θεωρείται ο Βασιλιάς των δημητριακών λόγω της περιεκτικότητας του σε πρωτείνες, αμινοξέα και βιταμίνες. Με ευεργετικές ιδιότητες όπως: Συνεισφέρει στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη άρα καταπολεμά τον διαβήτη και την παχυσαρκία. Είναι εξαιρετικά εύπεπτο. Έχει αντικαρκινικές και αποτοξινωτικές ιδιότητες. Κάνει καλό στην καρδιά. Αποτελεί άριστη πηγή ενέργειας. Προλαμβάνει προβλήματα του θυροειδή.

Γηριατρική

Διατροφικές ανάγκες: Γηριατρική

Εισαγωγή

Κάθε ράτσα έχει το δικό της μέσο όρο ζωής. Γενικώς οι μεγαλόσωμες ράτσες έχουν μικρότερο μέσο όρο ζωής από τις μικρόσωμες ράτσες.

Ο μέσος όρος ζωής ενός κατοικίδιου επηρεάζεται από:

 • Γενετικούς παράγοντες
 • Φροντίδα ζωής {Υγιεινές συνήθειες }
 • Διατροφή

Φυσιολογικές αλλαγές του οργανισμού με την πάροδο της ηλικίας

Σταδιακή μείωση της λειτουργικότητας πολλών οργάνων με την πάροδο του χρόνου. Σε προχωρημένη ηλικία τα περισσότερα όργανα του ζώου έχουν 10-20% μείωση της λειτουργία τους. Οι ηλικιωμένοι σκύλοι πρέπει να αξιολογούνται ατομικά, αξιολογώντας τις αλλαγές που έχουν επέλθει στις λειτουργίες των οργάνων τους, ανεξάρτητα από την ηλικία τους.

Επιδράσεις στον μεταβολισμό

 • Μείωση  ενεργοποίησης του μεταβολισμού
 • Μείωση  μυϊκού  ιστού και αύξηση  του σωματικού λίπους
 • Μείωση  της φυσικής δραστηριότητας

Σε προχωρημένη ηλικία, υπάρχει περίπτωση η συνολική καθημερινή απαιτούμενη ενέργεια του σκύλου να μειωθεί κατά 30-40%  λόγω  της μείωσης ενεργοποίησης του μεταβολισμού και της μείωσης της φυσικής δραστηριότητας.

Δέρμα

 • Μείωση ελαστικότητας/ευλυγισίας του δέρματος
 • Μπορεί να υπάρχει ταυτόχρονα υπερκεράτωση και υπερχρωματισμός
 • Αύξηση των ποσοστών εμφάνισης νεοπλασιών του δέρματος

Στόμα

 • Οδοντική πέτρα
 • Περιοδοντική ασθένεια
 • Χάσιμο δοντιών
 • Μείωση της ποσότητας παραγωγής σάλιου

Ουροποιητικό σύστημα

Νεφρική ανεπάρκεια - σημαντική αιτία θανάτου των σκύλων. Πιθανές ενδείξεις:

 • Μείωση πρόσληψης φαγητού, μείωση βάρους, απώλεια μυϊκού ιστού
 • Αύξηση συσσώρευσης βλαβερών ουσιών στο αίμα,  ειδικά ουρία και η κρεατινίνη.

Μυοσκελετικό σύστημα

 • Μείωση μυϊκού  ιστού (αριθμός και μέγεθος μυϊκών κυττάρων)
 • Η αρθρίτιδα είναι συχνή  και  μπορεί να μειώσει τη δραστηριότητα του ζώου με αποτέλεσμα την πρόσληψη βάρους. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος πρέπει να ελεγχθεί το βάρος του ζώου ώστε να μειωθεί η επιπλέον επιβάρυνση στις αρθρώσεις.  

Καρδιαγγειακό σύστημα

 • H ανεπάρκεια της καρδιακής βαλβίδας εμφανίζεται με την πάροδο της ηλικίας και επηρεάζει μέχρι το 30% των ηλικιωμένων σκύλων. Συνήθως έχει ως αποτέλεσμα την καρδιακή ανεπάρκεια.

Άλλα συστήματα

 • Σε προχωρημένη ηλικία είναι συχνή η μείωση της ακοής και της όρασης σε πολλές ράτσες.

Συμπεριφορά

 • Σε προχωρημένη ηλικία εμφανίζεται βαθμιαία  μείωση  του ενδιαφέροντος για κοινωνική και για φυσική δραστηριότητα
 • Κατάθλιψη ή παθολογικό πένθος μπορεί να εμφανιστεί εξαιτίας της απώλειας ενός συντρόφου και μπορεί να προκαλέσει ανορεξία
 • Απόκτηση νέου κατοικίδιου μπορεί να επιφέρει αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες του παλιού
 • Στα γηρατειά η αλλαγή της καθημερινής ρουτίνας μπορεί να επιφέρει κατάθλιψη και αλλαγή στις  διατροφικές συνήθειες

Υποστήριξη διαιτολογίου ηλικιωμένων σκύλων

Αλλαγή δίαιτας

Με την πάροδο της ηλικίας χρειάζεται αλλαγή δίαιτας:

 • Τροφές με λιγότερο λίπος και  λιγότερες θερμίδες- εκτός αν ο σκύλος είναι κάτω από το φυσιολογικό βάρος
 • Πρέπει να χορηγείται επαρκής ποσότητα φυτικών ινών για να αποφευχθεί η δυσκοιλιότητα

Ποσότητες

 • Εξαρτάται από την γενική κατάσταση του οργανισμού. Στις τυποποιημένες τροφές του εμπορίου αναγράφεται η ποσότητα που πρέπει να χορηγείται για να διατηρηθεί ο  μυϊκός ιστός του σώματος.

Συχνότητα

 • Πολλά μικρά γεύματα βοηθούν στην αποφυγή της παχυσαρκίας με την ενεργοποίηση του μεταβολισμού
 • 2-3 γεύματα την ημέρα βοηθούν στην επαρκή πρόσληψη ενέργειας

Έλαιο Σολομού

ΛΑΔΙ ΣΟΛΟΜΟΥ = ΦΥΣΙΚΗ ΠΗΓΗ Ω3 ΛΙΠΑΡΩΝ ΟΞΕΩΝ (EPA + DHA).
ΦΥΣΙΚΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΓΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΧΡΗΣΗ.
 
 • Εξασφαλίζει πλούσιο, λαμπερό, γυαλιστερό τρίχωμα και υγιές δέρμα.
 • Ενισχύει τις μεταβολικές διεργασίες του οργανισμού.
 • Συνεισφέρει στη σωστή εγκεφαλική λειτουργία.
 • Έχει φυσική αντιφλεγμονώδη δράση.
 • Προστατεύει την καρδιά μειώνοντας τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα.

Το λάδι σολομού προτείνεται για την αντιμετώπιση μιας σειράς προβλημάτων υγείας όπως:ξηροδερμία, κνησμός και διάφοροι τύποι αλλεργίας του δέρματος / έκζεμα, μολύνσεις του δέρματος, πιτυρίδα, τριχόπτωση, αλωπεκία / λιπαρότητα τριχώματος, αραιό τρίχωμα, θαμπό τρίχωμα / εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Λιναρόσπορος

Λιναρόσπορος: μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, βοηθά στη διαχείριση του βάρους και βελτιώνει την υγεία του πεπτικού συστήματος. Η φυτική ίνα του μπορεί να ανακουφίσει από τη δυσκοιλιότητα.

Παχυσαρκία Σκύλου

Παχυσαρκία Σκύλου

Στη φύση οι άγριοι σκύλοι ρυθμίζουν την ποσότητα του φαγητού που καταναλώνουν. Ωστόσο, υπάρχει μια τάση στους  σύγχρονους σκύλους, όπως ακριβώς και στον σύγχρονο άνθρωπο, να καταναλώνουν μεγαλύτερη ποσότητα τροφής και να ασκούνται  λιγότερο από τους προγόνους τους. Για το λόγο αυτό, όπως  συμβαίνει και στους ανθρώπους, υπάρχει το ρίσκο να γίνει ο σκύλος σας υπέρβαρος. Η παχυσαρκία είναι η υπερβολική συγκέντρωση λίπους στο σώμα - δεν είναι μόνο το υπερβολικό βάρος.

Είναι ο σκύλος μου παχύσαρκος;

Είναι συχνά δύσκολο για εμάς να δούμε ότι ο σκύλος μας είναι υπέρβαρος. Η πρόσληψη βάρους είναι βαθμιαία  έτσι ώστε  δύσκολα παρατηρούμε την αλλαγή. Μερικές φορές παρατηρούμε ξαφνικά την αλλαγή στην εμφάνιση του σκύλου μας όταν κοιτάζουμε παλιές φωτογραφίες. Τις περισσότερες φορές ο κτηνίατρος είναι αυτός που θα επισημαίνει το πρόβλημα. Ωστόσο μια απλή μέθοδος  για να διαπιστώσετε μόνοι σας αν ο σκύλος σας είναι παχύσαρκος είναι η ακόλουθη.  Όταν  χαϊδεύετε  τον σκύλο σας, ακουμπήστε τον απαλά στη ραχοκοκαλιά και στα πλευρά. Σε έναν σκύλο  με φυσιολογικό βάρος θα πρέπει να μπορείτε να νιώσετε τα κόκαλά του χωρίς να πιέζετε πολύ δυνατά το σώμα του (εάν μπορείτε να νιώσετε  τα κόκκαλα τότε ο σκύλος σας μπορεί να είναι πολύ αδύνατος). Εάν δεν μπορείτε να νιώσετε τη σπονδυλική στήλη εύκολα τότε ο σκύλος σας πιθανόν είναι υπέρβαρος. Εάν επιτρέψετε την συνέχιση πρόσληψης βάρους, τότε είναι πολύ πιθανόν ο σκύλος σας να γίνει παχύσαρκος και  να αναπτύξει ασθένειες που σχετίζονται με την παχυσαρκία.

Ο σκύλος μου μετά βίας τρώει κάτι - πώς μπορεί να είναι παχύς;

Πολλοί υπέρβαροι σκύλοι δεν τρώνε πάρα πολύ. Δεν χρειάζονται πολλές θερμίδες για να γίνει ένας σκύλος παχύς. Εάν ο σκύλος σας είναι υπέρβαρος σημαίνει ότι κάποια στιγμή στη ζωή του έτρωγε παραπάνω απ’ ότι χρειαζόταν για να καλύψει τις καθημερινές ενεργειακές ανάγκες του. Συχνά οι παχύσαρκοι  σκύλοι κάνουν πολύ μικρή άσκηση και ως εκ τούτου δεν καταναλώνουν πολλή ενέργεια για αυτό χρειάζονται πολύ λίγες θερμίδες.

Ένας παχύσαρκος σκύλος είναι υγιής σκύλος;

Οι περισσότεροι παχύσαρκοι σκύλοι δεν επισκέπτονται τον κτηνίατρο λόγω του υπερβολικού βάρους.  Συνήθως ασθένειες  που προκαλείται από την παχυσαρκία είναι αυτές που αναγκάζουν τον ιδιοκτήτη να επισκεφτεί τον κτηνίατρο. Η παχυσαρκία πιθανότατα είναι μία από τις αιτίες που ο σκύλος σας θα παρουσιάσει προβλήματα υγείας που μπορούν να εκδηλωθούν και ως δερματικά προβλήματα.  Το επιπλέον βάρος που κουβαλάνε οι παχύσαρκοι σκύλοι  προσθέτει μια επιπλέον πίεση στις αρθρώσεις και την καρδιά τους.

Πώς μπορώ να βοηθήσω ο σκύλος μου να χάσει βάρος;

Υπάρχουν μόνο 2 τρόποι να χάσει ένας οργανισμός βάρος :

 1. Αύξηση του επιπέδου  ενέργειας που καταναλώνει, δηλαδή περισσότερη άσκηση
 2. Μείωση του αριθμού των θερμίδων που προσλαμβάνει, δηλαδή  λιγότερο φαγητό

Συνήθως οι παχύσαρκοι σκύλοι  δεν είναι πολύ δραστήριοι επειδή στερούνται της δυνατότητας να τρέχουν και να ασκούνται. Οι συχνές βόλτες  με τον σκύλο σας (ακόμα και εάν ο καιρός δεν είναι πολύ καλός) μπορούν  να βοηθήσουν στην δραστηριοποίηση του σκύλου σας.  Μερικοί σκύλοι, ειδικά όταν είναι νέοι, παίζουν με τα παιχνίδια τους. Καλό θα είναι να διατηρήσετε αυτή την δραστηριότητα. Η αύξηση της άσκησης πρέπει να γίνεται σε συνδυασμό με μια ελεγχόμενη δίαιτα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μειώνοντας τη διατροφική πρόσληψη στα 2/3 από αυτό που κατανάλωνε  ο σκύλος σας, επέρχεται μια σταθερή απώλεια βάρους. Η απώλεια βάρους πρέπει να είναι σταδιακή σε διάστημα  3-4 μηνών. Εάν η απώλεια  βάρους είναι  πολύ γρήγορη, είναι πολύ πιθανόν ο σκύλος μετά το τέλος της διαιτητικής περιόδου να αποκτήσει ξανά το βάρος που είχε πριν την δίαιτα.

Πώς μπορώ να ξέρω ότι ο σκύλος μου χάνει βάρος;

Ο κτηνίατρος θα ζυγίσει τον σκύλο σας  και θα υπολογίσει το  βάρος που πρέπει να χάσει. Ο κτηνίατρος είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να σας προτείνει  την ημερήσια ποσότητα τροφής  που πρέπει να καταναλώνει  ο σκύλος σας. Μόλις μάθετε τον στόχο απώλειας βάρους  για τον σκύλο σας  εναπόκειται σε σας  να διασφαλίσετε την τήρηση του προγράμματος που ο κτηνίατρος σάς συμβούλευσε. Υπάρχουν κλινικές «παρακολούθησης βάρους» για κατοικίδια. Μπορείτε να επισκέπτεστε σε τακτικά διαστήματα τον κτηνίατρό σας ώστε να ζυγίζει τον σκύλο σας και να σας συμβουλεύει και να λύνει τις απορίες σας. Πολλοί κτηνίατροι προσφέρουν υπηρεσίες "weight watcher" για τα κατοικίδια σας. Μπορείτε να έχετε μία συνάντηση για περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα που εφαρμόζουν.

Και εάν ο σκύλος μου δεν χάνει βάρος;

Ο κτηνίατρος σας μπορεί να σας προτείνει ορισμένες συνταγογραφούμενες δίαιτες χαμηλών θερμίδων . Οι τροφές αυτές λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο με τα ανθρώπινα τρόφιμα αδυνατίσματος και επιτρέπουν στον σκύλο σας να τρώει ένα κανονικό γεύμα και να νοιώθει χορτάτος, χωρίς να καταναλώνει πολλές θερμίδες. Σε περίπτωση που σας φαίνεται αδύνατο να βάλετε τον σκύλο σας στην διαδικασία να χάσει βάρος με άσκηση και μείωση της ποσότητας της τροφής του, συζητήστε με τον κτηνίατρό σας την δυνατότητα μιας δίαιτας χαμηλών θερμίδων. Σε ακραίες περιπτώσεις, ο σκύλος σας μπορεί να χρειαστεί να εισαχθεί στη κλινική για μία χρονική περίοδο, ώστε η διατροφή του να μπορεί να ελέγχεται αυστηρά από τον κτηνίατρο σας.

Ο σκύλος μου έφθασε το επιθυμητό βάρος – τώρα τι;

Μόλις ο σκύλος σας φθάσει το επιθυμητό  βάρος, αξίζει μία γιορτή. Βέβαια  αυτό δεν είναι το τέλος του δρόμου αλλά μάλλον η αρχή μιας καινούργιας ζωής. Όπως συμβαίνει και με τους ανθρώπους, είναι σύνηθες για ένα παχύσαρκο σκύλο να ξαναπαίρνει το βάρος που έχει χάσει εάν γυρίσει στην προηγούμενη δίαιτα. Ωστόσο, θα χρειαστεί να αυξήσετε σιγά σιγά την ποσότητα φαγητού για να αποτρέψετε να συνεχιστεί η απώλεια βάρους. Συνήθως οι σκύλοι γίνονται περισσότερο δραστήριοι μόλις χάσουν βάρος  και χρειάζεται να επιστρέψουν σε μια κανονική δίαιτα η οποία θα τους παρέχει αρκετή ενέργεια για την καινούργια απόλαυση της ζωής τους. Η διατήρηση του φυσιολογικού βάρους είναι σημαντικός παράγων για την υγεία του σκύλου σας. Είναι αδύνατο να σας προτείνουμε μία  δίαιτα που θα είναι κατάλληλη για όλους τους σκύλους. Εάν έχετε αμφιβολίες σχετικά με το βάρος του σκύλου σας, ζητήστε από τον κτηνίατρό σας να σας προτείνει μια δίαιτα ειδικά σχεδιασμένη για τις ανάγκες του.

Πράσινο χειλικό μύδι

Πράσινο χειλικό μύδι: συμβάλει στην ανάπλαση των χόνδρων, υποστηρίζει την ανάπτυξη υγιών αρθρώσεων στα κουτάβια, εμποδίζει την εμφάνιση οστεοαρθρίτιδας σε δραστήριους σκύλους ή σκύλους μεγαλόσωμων φυλών και υποβοηθά την θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας στους ηλικιωμένους σκύλους που εμφανίζουν κινητικά προβλήματα με γρήγορα αποτελέσματα.

Πρεβιοτικά MOS

Πρεβιοτικά MOS (πρεβιοτικό mannan-oligosaccharide) & FOS (πρεβιοτικό inulin):
προάγουν την ανάπτυξη και την επιβίωση των ωφέλιμων βακτηρίων στο πεπτικό σύστημα, μειώνοντας την δυσκοιλιότητα και την διάρροια.

Προβιοτικά

 • Προάγουν την υγεία του γαστρεντερικού συστήματος
 • Προάγουν την ισορροπία της μικροβιακής χλωρίδας του εντέρου
 • Αναστέλλουν των πολλαπλασιασμό της παθογόνου μικροβιακής χλωρίδας του εντέρου
 • Προάγουν ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα
 • Επιταχύνουν την ανάρρωση & τη διατροφική αποκατάσταση

Φαγόπυρο

Φαγόπυρο
1. Καταπραΰνει τις δερματοπάθειες
2. Έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, λόγω της υψηλής
περιεκτικότητας σε φλαβονοειδή
3. Έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη
4. Τα μέταλλα που περιέχει βοηθούν στην υγεία των οστών, του θυροειδούς και του
ανοσοποιητικού συστήματος
5. Χωρίς γλουτένη

Φρέσκο κρέας

 • Είναι η καλύτερη πηγή εύπεπτης πρωτεΐνης
 • Έχει υπέροχο φυσικό άρωμα και ακαταμάχητη γεύση
 • Περιέχει υψηλής ποιότητας θρεπτικά συστατικά

 

expand_less